Să îți spun pe scurt cum am trecut de la ROBĂ la HALAT

De meserie sunt jurist, lucrând în sistemul juridiciar de peste 14 ani.     

Am fost fascinată de aceea lume, de energia pe care mi-o dădeau instanțele de judecată, de satisfacția pe care o aveam atunci când întâlneam judecători cu mult curaj și verticalitate în soluțiile pe care le pronunțau, și de dulcele gust al succesului. Dar cu timpul această pasiune s-a diminuat din ce în ce mai mult și am început să-mi pun întrebări cine sunt? ce vreau? ce mă face fericită? Și răspunsul era același, să-mi dau demisia și să încep un nou capitol în viață mea.

Am ales să profesez în acest domeniu deoarece ,,sănătatea este prima bogăție a omului’’, iar să contribui la sănătatea și la starea de bine a celor din jur, este cel mai plăcut și satisfăcător sentiment. Atunci când oamenii ies fericiți din cabinetul meu și se întorc de fiecare dată din ce în ce mai armoniosi îmi confirmă încă odată că alegerea mea a fost cea mai bună.

Azi, la câțiva ani distanță de acel moment, nu am nicio îndoială de alegereile bune pe care le-am făcut, atât corpul meu cu care am reușit să mă reconectez, cât și starea de bine constantă pe care o am, îmi sunt martori.
Așadar, dacă ești în aceași situație ca mine, ascultă-ți intuiția și corpul, pune-ți întrebări și ai curaj să urmezi răspunsurile.

Pe mine m-a ajutat să am curaj, convingerea că această viață este suma tuturor experiențelor noastre, adică cu cât mai multe experiențe, cu cât mai multe scoateri din zona de confort, cu atât mai valoroși devenim și m-a mai ajutat crezul că dacă vreau să trec de la barcă la un iaht, trebuie să stau pe ponton, deoarece nu pot să trec direct 
dintr-una într-alta.

În final, nu vreau să crezi că nu a fost greu, a fost uneori extrem de greu mai ales că nu știam cum să gestionez eficient tot timpul liber, greu cu prejudecățile familie, greu financiar, dar am înțeles în sfârșit pentru ce trăiesc și cum vreau să fac asta, și cred că e mare lucru.

Povestea mea de slăbit

Cu cateva kilogramele în plus m-am luptat încă din liceu, apoi pe parcursul anilor, acestea dispăreau si reapareau în funcție de stresul cu care abordam etapele vieții.

Ce făceam pentru a slăbi?

Țineam diete de înfometare, supa de varză a fost prima mea casă mulți ani de zile, pe care deși o uram, o mâncam și uneori manifestam și episoade de bulimie.

Cu toate aceste agresiuni la care-mi supuneam corpul si sănătatea mintală, nu reușeam să slăbesc. 

Pe vremea aceea nu m-a învățat nimeni că slabitut se obține blând, prin instalarea unor obiceiuri sănătoase și acceptării de sine. Că slăbitul sănătos și pe termen lung se obține prin alimentație diversificață și vitaminizanță, prin conectarea cu nevoile corpului, prin exteriorizarea stresului și echilibrare hormonală.

Acum de cand lucrez cu mine, de cînd mă accept și mă consider minunată exact ața cum sunt, greutatea mea este perfect armonizată cu sănătatea și nevoile mele.

Așadar, dragile mele care treceți prin aceași poveste, ieșiți chiar acum din tirania dietelor de infometare și frustrare, soluția este mult mai simplă, sănătoasă și cu final fericit!

Lasa-mi aici mesajul tau, daca vrei să te susțin să faci pace cu corpul tău și să scapi de kilogramele în plus!

error: Content is protected !!